Historische Kring Loenen

 
 

Lezingen en Excursies 

------------------------------------------------------------ 

Voor alle lezingen en excursies geldt:  
Als u ter plekke lid wordt is de toegang gratis.
 

------------------------------------------------------------ 

EXCURSIE CASTELLUM HOGE WOERD, 9 OKTOBER 2021
Deze excursie sluit aan bij de lezing van de enthousiaste archeoloog Eric Graafstal: 
De archeologische schatkamer Leidsche Rijn” van 28 november 2019.
De excursie zal worden gehouden op zaterdag 9 oktober 10.00 uur. Reeds opgegeven deelname en betaling voor deze uitgestelde excursie blijft staan.


Indien nieuwe geïnteresseerden zich hiervoor willen opgeven, kunnen ze zich aanmelden via onderstaande link of telefonisch bij mw. Gerrie Hooft van Huysduynen: 0294-231275. Kosten € 5,- pp over te maken op: NL 53 RABO 0310 645 017 o.v.v. Castellum. Het Castellum ligt op het Hoge Woerdplein 1. Maar het adres voor de navigatie is: Groene Dijk 1, de Meern. Verzamelen bij de receptie.

Opgeven voor deze excursie:  KLIK HIER 
------------------------------------------------------------ 

LEZING DRUSUSGRACHTEN 4 NOVEMBER 2021
Vaak denken we wel bekend te zijn met de geschiedenis van de Vecht: van veenriviertje tot druk bevaren trekschuitenroute en tegenwoordig een goed bewaarde aaneenschakeling van landschappelijke en historische hoogtepunten. Dat een deel van de Vecht mogelijk door de Romeinen is gegraven als zogenaamde Drususgracht is daarom een intrigerende gedachte. Nero Claudius Drusus (38 v.Chr. – 9 v.Chr.) was een Romeins generaal onder keizer Augustus.


De Drususgracht of -grachten zijn aangelegd ten behoeve van troepentransport van de Rijndelta naar het noorden tijdens een grote militaire campagne tegen de Germanen. In deze lezing zal, Jan Verhagen- bioloog en archeoloog, onder meer ingaan op de Drususgrachten. Vanwege de toegangseisen die gehanteerd moeten worden, willen wij u verzoeken voor deze lezing te reserveren via onderstaande link. Toegang is gratis voor leden en voor niet-leden € 3,50. Een kaartje kopen aan de deur blijft mogelijk, maar dan geldt: vol is vol. Maximaal 40 personen.

Lokatie Studio Idee, zaal open om 19.30 uur, aanvang lezing 20.00 uur.
Leden gratis, niet-leden €3,50, koffie en/of thee inbegrepen (1e kop)

Opgeven voor deze lezing:  KLIK HIER 

------------------------------------------------------------