Historische Kring Loenen

 
 

Tips 

Tentoonstelling Kastelen in de Vechtstreek - Vechtstreekmuseum Maarssen

25 februari t/m 10 september 2023, Vechtstreekmuseum, Maarssen
Informatie op https://www.vechtstreekmuseum.nl

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Tentoonstelling Soldaten in de streek 1672-1673 bij het RHCVV

Restanten van het rampjaar in het archief In het Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen is nog tot 31 maart 2023 een prachtige tentoonstelling, voor zowel jong en oud te zien over het Rampjaar in de Vechtstreek. In deze tentoonstelling voor jong en oud is een selectie van echte 17de-eeuwse stukken uit de eigen collectie te zien. Al spelenderwijs ontdek je de verhalen uit het Rampjaar.

In 2022 is het precies 350 jaar geleden dat de Engelsen, Fransen en de bisschoppen van Keulen en Münster gezamenlijk de Republiek, het huidige Nederland, aanvielen. Doordat de Oude Hollandse
Waterlinie de opmars van de Franse troepen tegenhield, was de Vechtstreek ruim een jaar lang het frontgebied van de Staatse soldaten van de Republiek en de Franse troepen. De bijzondere archiefstukken uit het RHCVV – zoals brieven, verslagen, prenten en objecten – geven een goed beeld van het Rampjaar en de gevolgen voor onze regio.


Ontdek de tentoonstelling
Door het interactieve karakter is de tentoonstelling geschikt voor alle leeftijden. Speel bijvoorbeeld een historisch potje ‘wie is het’, bouw een schans van blokken en neem een woordzoeker met
17de-eeuwse namen mee naar huis. 
De tentoonstelling is van 7 juli 2022 t/m 31 mei 2023 maandag t/m vrijdag van 09.00 – 17.00 uur te bezoeken in het Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen (in het Cultuurhuis), Schepersweg 6E, Breukelen. Vrij toegankelijk.
Voor meer informatie: www.rhcvechtenvenen.nl